Haptotherapie de Hagen

*****

Juni 2016

Kom gratis proeven van haptonomie!
Op 18 juni is er de mogelijkheid om te proeven van de mogelijkheden die Gezondheidscentrum 't Duifje te bieden heeft. Hier zijn geen kosten aan verbonden. Een unieke kans dus! Zelf geef ik op die dag (gratis) minisessies haptonomie om mensen kennis te laten maken met aanraking of positiebepaling.

De ruimte is natuurlijk beperkt, dus als je kennis wilt maken schrijf je dan snel in voor één van de sessies of lezingen. Voor de haptonomiesessies kun je je inschrijven door mij een bericht te sturen via deze website of rechtstreeks naar mijn e-mailadres: Dit e-mailadres wordt beschermd tegen spambots. JavaScript moet zijn geactiveerd om het te bekijken. . Geef dan ook aan wat je voorkeur is: de ochtend of de middag. Je krijgt dan van mij per omgaande bericht op welke tijd je verwacht wordt.

Op 4 juni hield Gezondheidscentrum 't Duifje Open Huis. Veel mensen zijn een kijkje komen nemen en het was een zonnige dag met veel positieve energie en reacties.

Mei 2016

Haptotherapie de Hagen gaat verhuizen! Vanaf 9 mei kun je bij mij terecht op locatie Gezondheidscentrum 't Duifje (ook in Arnhem Zuid). Deze stap naar een andere plek sluit aan bij mijn wens meer samen te werken en verbindingen aan te gaan. In het Gezondheidscentrum is er een breed aanbod aan op elkaar afgestemde hulp- of therapievormen. Verder is er ook de mogelijkheid om bijvoorbeeld yogalessen te volgen. Kijk voor meer informatie ook eens op de website: http://gezondheidscentrumduifje.nl/. Het nieuwe adres is:

Oude Huissenseweg 4
6836 GS Arnhem

Telefoonnummer en e-mailadres blijven hetzelfde.


December 2015

Wil je bij mij starten met haptotherapie maar weet je niet of het vergoed wordt door je zorgverzekeraar? Kijk dan op https://www.de-nfg.nl/vergoedingen.html. Hier vind je een overzicht van vergoedingen per zorgverzekeraar voor 2016.

Verder heb ik weer ruimte voor nieuwe cliënten. Mocht je belangstelling hebben voor haptocoaching of haptotherapie, neem dan contact met me op voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek. 

Tussen Kerst en Oud & Nieuw is de praktijk gesloten. Wel zal ik regelmatig de e-mail checken. Vanaf 4 januari is de praktijk weer open.
Alvast heel fijne feestdagen en alle goeds voor 2016!


Oktober 2015

Op 9 oktober geef ik samen met mijn collega Marleen Nissen een workshop voor huisartsen en praktijkondersteuners. Locatie is vergaderplek Droom! in Elst.
In november plan ik weer een workshop voor particulieren. Heb je belangstelling? Meld je dan nu al aan!


September 2015

Sinds september maak ik deel uit van de redactie van Haptonomisch Contact. Haptonomisch Contact is een magazine voor haptotherapeuten. In het eerstvolgende nummer - dat uitkomt in oktober - is een artikel van mij opgenomen met de titel 'Van jongere naar jongvolwassene'. Het gaat over de levensfase waarbij de overgang plaatsvindt naar meer volwassenheid en de haptonomische begeleiding die dat vraagt. De cliënten die ik in mijn praktijk ontvang die in deze levensfase zitten zijn meestal begin 20. Het artikel bestaat uit een beschrijving van deze fase en een casus.   


April 2015

Op 17 april geef ik weer een workshop haptonomie. Kijk voor meer informatie onder haptocoaching. Als je geïnteresseerd bent, laat het dan even weten via het formulier op de website. 

Maart 2015


Vanaf maart 2015 krijg ik meer ruimte voor cliënten. Ik werk vanaf nu ook de dinsdag en de woensdagmiddag in de praktijk.

 

Januari 2015


Vanaf januari 2015 bied ik het volgende korte traject op haptonomische basis aan: 'Rust in je hoofd, vertrouwen in je lijf'. Dit traject is te volgen voor mensen die vanuit hun werk budget krijgen voor een ontwikkeltraject. Kijk voor meer informatie onder het kopje haptocoaching.

 

 

Juli 2014


Binnenkort gaat de praktijk een aantal weken dicht in verband met vakantie. Vanaf vrijdag 18 juli 12.00 uur is de praktijk gesloten. Vanaf donderdag 15 augustus kunnen er weer afspraken gepland worden.

Sinds kort heb ik een advertentie op film. Deze is te zien in de Coop in Arnhem. Hieronder een link naar het filmpje:

 Haptotherapie de Hagen_film

 

Juni 2014
Op vrijdag 20 juni wil ik in de middag weer een workshop haptonomie organiseren. Als je geïnteresseerd bent, laat het dan even weten via het formulier op de website.

 

Mei 2014
Vraag: op welke leeftijd kun je het best naar een haptotherapeut gaan?

Antwoord: Haptonomie is voor alle leeftijden. Hapto betekent: ik raak aan. En aanraking, aandacht en bevestiging heeft iedereen nodig, van baby af aan.

Onder mijn cliënten zijn mensen die al wat ouder zijn en tegen hun pensioen aanzitten. Er zijn ook mensen van net in de twintig die even een steuntje nodig hebben om stappen te zetten die ze op dat moment willen zetten. En van alles er tussenin. Elke leeftijd vraagt weer iets anders van je en heeft zijn eigen uitdagingen. Ik vind het prettig om met mensen van allerlei leeftijden te werken en de verschillende manieren te zien van tegen het leven aankijken. Met elk mag ik een kijkje nemen in zijn of haar leven en een stukje meelopen. Bijzonder.


haptonomie-contact-dat-raakt 

Begeleiding voor studenten

http://pillolepererezione.net/viagra-senza-ricetta

De laatste tijd heb ik veel studenten in mijn praktijk. Een studie vraagt vaak veel van je. Niet alleen in termen van wat je moet kennen en kunnen, maar ook in wie je moet zijn. Persoonlijke competenties zijn belangrijk. Dat heeft meestal te maken met hoe je met de mensen om je heen omgaat. Er komen veel prikkels op je af. Je moet veel samenwerken. Je moet ook stevig zijn en voor je eigen beslissingen kunnen gaat staan. Dat is nogal wat. Het vraagt een stevigheid die tijd nodig heeft om te ontwikkelen.

 

Niet iedereen heeft dat zo in huis. Je kunt bijvoorbeeld wat eerder daarin wankelen, als je erg op de ander gericht bent en daardoor niet meer zo goed voor ogen hebt wat je zelf nu wilt. Of je kunt misschien niet goed overbrengen op de ander wat je wilt. Ook kan het zo zijn dat je het lastig vindt om het contact met de ander te maken en liever de dingen zelf regelt. Dan weet je tenminste dat het goed gebeurt, je hebt de controle. Maar dan is het wel moeilijk om echt 'samen' dingen te doen.

 

Haptonomie kan in deze gevallen helpen. Je ontwikkelt meer stevigheid, staat meer op eigen benen, kunt op de ander gericht zijn en in contact samenwerken zonder jezelf te verliezen. Als je wilt weten of haptonomie iets voor jou is, bekijk dan nog even de checklist. Natuurlijk kun je me ook altijd bellen of een bericht sturen (zie formulier op de website). Ik reageer zo snel mogelijk.

 


Januari 2014
In januari rond ik de intensieve cursus familieopstellingen af bij Parre en Deden in Nijmegen. Weer een aanvulling die ik vol dankbaarheid meeneem de praktijk in. Niemand komt zomaar alleen op de wereld; iedereen bevindt zich in een familiesysteem. Hoe je daarin opgroeit, heeft gevolgen voor wie je bent voor jezelf en in contact met anderen. Ook het verleden van een familie kan een belangrijke rol spelen. Door familieopstellingen kun je ontdekken welke rol jij onbewust inneemt en welke beweging nodig is voor jou om vrijer in het leven te staan. Soms zal ik de ervaringen van deze opleiding gebruiken tijdens de therapie, als een aanvulling op de haptotherapie.