Haptotherapie de Hagen

Visie

Haptotherapie de Hagen: een stukje rust in de drukte. Vanaf half mei 2016 op een mooi plekje in Gezondheidscentrum 't Duifje aan de Huissenseweg 4. Wat ik bijzonder vind aan hagen zoals in het logo van de praktijk, is dat ze elk seizoen veranderen en altijd mooi zijn. Er is altijd wat te zien. Ontwikkeling, groei, verkleuren, afsterven en weer nieuw worden. Net als in een mensenleven. De structuur biedt geborgenheid. En de open cirkels verbeelden de mogelijkheid tot je eigen weg gaan. Er is de weg naar binnen en tegelijkertijd ook de weg naar buiten, in contact met jezelf en in contact met anderen.


‘Mogen zijn wie je bent’
Anna Terruwe

Jezelf mogen zijn en steeds meer jezelf worden met alle verschillende eigenschappen die je hebt en die typisch voor jou zijn, daar gaat het om in haptotherapie. En dat is wat ik nastreef als therapeut; je helpen om stappen te zetten op je weg naar meer jezelf zijn. Ik kijk graag samen met je naar wat je nodig hebt om jouw groei te stimuleren. Daarin wil ik naast je staan. Als haptotherapeut vind ik confrontatie vanuit zachtheid belangrijk. Zachtheid zodat er vertrouwen kan zijn. Confrontatie zodat groei mogelijk is.


‘Je ziet alleen maar goed met je hart. Het belangrijkste is onzichtbaar voor de ogen.’
Antoine de Saint-Exupéry

De kracht van haptotherapie zit erin dat je steeds meer en duidelijker gaat voelen wat er in jou leeft. Dat gevoel daadwerkelijk beleven, ervaren wat bijvoorbeeld een bepaalde aanraking met je doet, is belangrijk in het proces van helen en persoonlijke groei.
Tijdens de therapie schep ik een sfeer waarin het veilig is en waarin er vertrouwen is, zodat jij de ruimte krijgt tevoorschijn te komen en ook je kwetsbaarheden te laten zien.
Haptotherapie gaat dus over in contact zijn met jezelf (je hart) en over de interactie tussen jou en de ander. Hoe doe je dat; wat is daarin typisch voor jou; wat voor effect heeft dat op de relatie met de ander; wat wil je daarin veranderen?

Ook gaat het over het in balans brengen van wat je voelt, denkt en doet. Als dat met elkaar klopt ervaar je dat je de persoon bent die je op dat moment wilt zijn. En dat geeft je kracht, zin in het leven, meer verbinding met anderen. Ik vind het prachtig daarin elke keer een stukje met iemand mee te mogen lopen.